Despre Xerox


Cine suntem 

Povestea Xerox a început în anul 1947, când compania The Haloid a folosit acest nume pentru primele sale copiatoare. Însă istoria merge mai departe în timp, până în anul 1938, când un inventator din New York, Chester Carlston, a reușit să producă, după ani buni de cercetare, prima imagine xerografică. În 1948 Xerox devine marcă înregistrată. Mai târziu, în anii '80, compania inventează în centrul său de cercetare din Palo Alto, Ethernet și interfața grafică pentru calculatoare. În anii '90 introduce echipamentele de imprimare pentru volume mari și imprimare de date variabile DocuTech și DocuPrint. 

De la producția de echipamente, pe care își crease și consolidase leadership-ul, la servicii de management al documentelor și al proceselor de business, Xerox a străbătut un drum lung.

Astăzi, Xerox este lider mondial în serviciile de management al documentelor și deține o întreagă gamă de echipamente multifuncționale și instrumente software, adaptate pentru toate tipurile de companii.

Xerox este o companie de 11 miliarde de dolari și unul dintre liderii industriei de tehnologie, care inovează modul în care lumea comunică, se conectează și lucrează. Experiența noastră este mai utilă ca niciodată, pe măsură ce organizațiile de toate dimensiunile vor să optimizeze productivitatea, să sporească profiturile și să crească nivelul de satisfacție. Xerox oferă sprijin firmelor mici și mijlocii, companiilor, instituțiilor guvernamentale, furnizorilor de servicii de imprimare, precum și partenerilor care îi deservesc pe aceștia.         

La Xerox, înțelegem care este esența muncii și care sunt toate procesele pe care aceasta le implică. De asemenea, suntem conectați la o lume din ce în ce mai complexă, care combină hârtia cu digitalul, munca la birou cu munca de la distanță, personalul și socialul. În fiecare zi, în peste 160 de țări din întreaga lume, tehnologia, software-ul și angajații noștri sprijină buna desfășurare a muncii.

Xerox oferă o gamă largă de servicii externalizate, de la cele de management al documentelor pentru mediul de birou, la scanarea și arhivarea tuturor documentelor pe care le folosește o companie pentru comunicarea internă și externă. Compania are resursele și expertiza de a optimiza o întreagă rețea internă de birou în scopul de a obține un randament maxim de la fiecare dispozitiv folosit. Într-o primă etapă, Xerox realizează un audit al infrastructurii IT și al fluxului de lucru cu documentele, apoi propune o soluție personalizată, cu ajutorul căreia se pot obține reduceri de costuri de până la 30%. 

Inovația la Xerox

Inovația reprezintă unul dintre elementele definitorii ale business-ului corporației, dovadă că Xerox investește constant în tehnologii și soluții noi.

 • În fiecare an, Xerox Corporation alocă 5% din venituri pentru cercetare și dezvoltare. Compania deține patru centre de cercetare și dezvoltare în SUA, Canada și Europa și are cel mai larg portofoliu de sisteme pentru documente, echipamente, software-uri și soluții din industrie.
 • Xerox Corporation a inventat primul sistem informatic destinat publicului și primul mouse în 1981. A fost compania care a înregistrat al șaptelea nume de domeniu pe internet din lume, http://www.xerox.com/, din cele peste 200 milioane existente la momentul actual.
 • Xerox se află în topul celor mai inovatoare companii la nivel mondial, compania înregistrând un număr de peste 58.000 de brevete de invenție în toată lumea, din 1930 până în prezent.

Despre Xerox România

Prezentă de peste 45 de ani în România, Xerox este prima companie din țară care oferă soluții complete pentru optimizarea fluxului de lucru cu documentele, din birouri de toate dimensiunile, fiind unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de servicii de management al documentelor și al proceselor de business. Alături de 5 distribuitori, 30 de parteneri strategici și peste 500 de reselleri autorizați în toată țara, Xerox oferă atât companiilor, cât și clienților individuali, soluții, echipamente și media de tipărire, pentru o administrare eficientă a documentelor.

Pentru Xerox, partenerii și clienții sunt foarte importanți, de aceea compania depune toate eforturile pentru a le oferi un plus de valoare și o experiență pozitivă. În acest sens, Xerox implementează  programe și acțiuni specifice, evaluate cu regularitate, în care sunt implicați toți angajații, și construiește un mediu intern orientat către performanță și dezvoltare.

 • Un astfel de proces de îmbunătățire a performanțelor interne este Lean Six Sigma. Toți angajații Xerox au certificare Yellow Belt, fiind implicați în mod direct în îmbunătățirea proceselor din aria lor de responsabilitate.
 • Lansarea programului High Tech Alliance, în octombrie 2011, prin care Xerox își propune să sprijine clienții finali în privința optimizării proceselor de business, prin formarea unor alianțe strategice cu integratorii și să dezvolte noi parteneriate pe piața autohtonă.
 • Deschiderea centrului de imaging din cartierul Pipera, în 2007, cu o capacitate de prelucrare de peste 2 milioane de pagini pe lună. Centrul a fost înființat pentru a servi companiilor care au nevoie de digitizarea informațiilor colectate pe hârtie (formulare de contract, chestionare pentru studii de piață etc.). Acesta oferă servicii de digitizare, procesare automată a facturilor și indexare a documentelor bancare, atât pentru clienți interni, cât și pentru cei externi. 

Premii și certificari

 • În 2014, Xerox România a obținut certificarea ISO/IEC 27001:2013 pentru Sistemul de Management al Securității Informației, care include și îmbunătățiri constând în noi cerințe restrictive privind protecția datelor și ultimele practici internaționale în domeniul managementului securității informației. Xerox devenea astfel prima companie din România care obține această certificare îmbunătățită, una dintre cele mai importante în domeniu.
 • În 2011, Xerox România a obținut certificarea ISO 20000, una dintre cele mai importante în domeniu, astfel că serviciile pe care le oferă compania sunt conform cu cele mai riguroase standarde internaționale din industrie  (ITIL, COBIT).
 • La sfârșitul lui 2010, Xerox a obținut ISO 14001, standard ce se constituie ca un ansamblu de procese și cerințe referitoare la protecția mediului și a sistemelor de management aferente.
 • În 2000 a primit Certificarea Sistemului de Management al Calității ISO9001, și s-a recertificat a treia oară în noiembrie 2008.
 • Tot în 2008 a obținut Certificarea Sistemului de Management al Securității Informațiilor ISO27001 pentru centrele sale de producție.

Ca o atestare a calității serviciilor și echipamentelor sale, Xerox Corp. a obținut o serie de premii de-a lungul timpului. Amintim mai jos doar câteva dintre ele, cele mai recente:

Liderul pieței pe segmentul MPS, Xerox continuă să reducă cu până la 30% costurile companiilor, oferind soluții de management al printului și procese automatizate, care direcționează utilizatorii către cele mai eficiente opțiuni privind cheltuielile cu imprimarea și consumul de energie.

Misiunea Xerox

Strategia Xerox are ca scop poziționarea companiei ca lider pe segmentul serviciilor de management al documentelor și al proceselor de business, prin furnizarea de echipamente performante, instrumente software și soluții complexe, menite să eficientizeze procesele, să crească productivitatea și să reducă costurile.

Valorile Xerox

Încă de la început Xerox și-a desfășurat activitatea în bază a șase valori:

 • Urmărim să atingem succesul prin clienți mulțumiți
 • Acordăm valoare și încredere angajaților noștri
 • Demonstrăm calitate în tot ceea ce facem
 • Oferim rezultate bune acționarilor companiei
 • Folosim tehnologia pentru a ne asigura poziția de lider de piață
 • Ne comportăm ca o companie responsabilă, urmărind reducerea impactului asupra mediului prin tot ceea ce întreprindem

Servicii de management al documentelor

Serviciile Xerox România de management al documentelor și al proceselor de business se adresează cu precadere companiilor din patru industrii: financiar-bancar, manufacturing, utilități și telecomunicații și sector public. Aceste servicii sunt destinate să susțină fiecare etapă din ciclul de viață al documentelor din cadrul unei organizații, de la design, producție, finisare, distribuire până la procesare automată de date, scanare, digitizare și arhivare electronică.

 • Serviciile Xerox pentru mediul de birou presupune externalizarea totală a activităților de copiere și imprimare din birou. Aici includem consultanța pentru optimizarea mediului de birou, mentenața și managementul flotei de echipamente.
 • Serviciile de externalizare a producției de documente și de comunicare ajută clienții să comunice eficient prin intermediul documentelor, să identifice care sunt costurile reale asociate tuturor proceselor de producție și management al documentelor și să optimizeze costurile operaționale și eficiența personalului.
 • Serviciile de procesare a documentelor permit clienților să extragă electronic informații relevante din documentele pe suport hârtie, să le integreze și administreze în cadrul diverselor procese de business.

Xerox își îmbunătățește permanent calitatea serviciilor și investește constant în tehnologie, venind cu soluții noi, potrivite fiecărui tip de afacere. Totul pentru a spori eficiența gestionării documentelor din birou, a asigura securizarea datelor, a crește productivitatea și a reduce costurile clienților și potențialilor clienți.

Produsele Xerox

Xerox are un portofoliu extins de echipamente, de la imprimante și scanere, la echipamente multifuncționale performante, pentru toate tipurile de business. În funcție de business și nevoile clientului, specialiștii Xerox fac un audit prin care analizează structura actuală a rețelei de echipamente, evaluează nevoile de imprimare și funcționalitate, frecvența de utilizare a documentelor și accesul angajaților la acestea. Apoi construiesc o soluție specifică pentru acea companie prin care reconfigurează rețeaua de echipamente.

 1. Soluții de tipar digital de producție

În portofoliul companiei se regăsesc echipamente de imprimare și copiere pentru formate mari (A1 si A0), destinate atât proiectării asistate de calculator, cât și producției de materiale publicitare. Xerox a fost unul dintre principalele motoare de evoluție a tiparului digital în România și continuă să susțină industria de profil printr-un portofoliu local de echipamente ce încorporează tehnologie de ultimă oră, sub mărcile DocuTech, DocuPrint și DocuColor. De asemenea, Xerox este producătorul celui mai performant echipament de producție digitală color pentru lucrări personalizate și volume mari din lume - Xerox iGen4. Aceste echipamente constituie soluții complete pentru aplicații precum tipărirea de cărți la cerere, documente personalizate, cu conținut de date variabile, precum declarații și facturi, manuale, broșuri color sau alb-negru.

    B.   Soluții pentru birouri

Xerox are o poziție buna în ceea ce privește echipamentele de birou, portofoliul fiind format din imprimante și multifuncționale de dimensiuni si puteri diferite, alb-negru și color, scannere, cât și software pentru administrarea echipamentelor conectate în rețea.

    C.   Hârtie și media speciale de imprimare

Xerox România oferă o multitudine de tipuri de hârtie, potrivite în orice domeniu: hârtie și media speciale destinate birourilor, hârtie destinată mediilor de producție și tiparului digital (gama Colotech+), hârtie pentru echipamente de format mare (role inginerești și hârtie tăiată în format cuprins între A3 și A0+).

 • Xerox comercializează în România, din 2007, o gamă completă de hârtie reciclată pentru copiatoare: Recycled, Recycled+, hârtia colorată Recycled Symphony și Colotech+ Recycled, hârtie reciclată, special creată pentru imprimarea digitală color. În 2012, Xerox România a lansat Recycled Pure, un nou tip de hârtie reciclată, produsă integral din materiale reciclabile, ideală pentru imprimare laser și copiere.
 • Xerox are un portofoliu bogat de suporturi speciale de imprimare: plicuri digitale, carduri, ambalaje, mouse pad-uri, hârtii speciale pentru imprimare laser (hârtia autocopiativă, hârtia rezistentă la deteriorare, hârtia cu card încorporat, hârtia cu PIN etc.) etc. Toate aceste suporturi pot fi personalizate și folosite la numeroase evenimente și campanii de marketing.

    D.   "Made for each other" - Conceptul "made for each other" acoperă o gamă largă de tonere originale Xerox, cartușe, kituri de mentenanță, capse, developere, piese pentru tăvile de alimentare etc. De asemenea, include diverse tehnologii ultra-performante de imprimare, precum EA Toner, cerneala solidă și sistemul de imprimare inkjet de mare viteză, bazat pe o cerneală fără apă.

 • Sistemul de imprimare inkjet de mare viteză, bazat pe o cerneală fără apă, tipărește imagini de calitate superioară, ce pot fi imprimate pe hârtie low-cost, prin intermediul unei mașini de producție pentru tiparul de volum mare.
 • Xerox EA Toner produce particule individuale mai uniforme ca formă și dimensiune decât tonerele tradiționale. Acesta se topește la o temperatură mai scăzută decât tonerele obișnuite, oferind imagini la o calitate remarcabilă și texte foarte clare, care surprind toate detaliile. 
Pentru angajații, furnizorii și clienții noștri furnizăm o diversitate de canale, cum ar fi: telefon, internet, email și adrese poștale, prin care pot raporta probleme de etică. Ethics Helpline este disponibilă la nivel global, 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, via un număr gratuit de telefon (1-866-XRX-0001; 1-866-979-0001, vezi www.xerox.com/ethics pentru instrucțiuni suplimentare)

X